Medische voetverzorging

Onze voeten hebben veel te verduren ze dragen ons lichaam een heel leven lang… Een goede regelmatige voetverzorging kan u heel wat kwaaltjes en ongemakken voorkomen.

Al het gebruikte materiaal wordt steeds zorgvuldig ontsmet en gesteriliseerd.

Bij probleemvoeten is het aangeraden om alle 5 tot 8 weken een vervolgafspraak te boeken. Indien de tijdsduur veel langer duurt en waardoor er meer tijd nodig is om de voeten terug optimaal in orde te brengen zal een supplement van 10 euro aangerekend worden.

Voetverzorging

Bij ons kan u terecht voor een volledige huid- en nagelverzorging, met als doel pijn en ongemakken die hiermee gepaard gaan weg te werken.
Nagelproblemen zoals kalknagels, ingroeiende nagels, blauwe nagels, schimmelnagels, …Huidproblemen zoals pijnlijke eelten, likdoorns, blaren, hielkloven, te droge of vochtige voeten. Wij plaatsen ook beschermende en drukontlastende verbanden, op maat gemaakt uit vilt of siliconen, bij pijnlijke knobbels en hamertenen.


Voetverzorging bij diabeten

Ook mensen met diabetes kunnen bij mij terecht voor een voetbehandeling. Ruim 10% van de diabetische patiënten hebben complicaties aan hun voeten. Ik heb de bijkomende opleiding “voetverzorging bij diabeten” met succes gevolgd en ben bovendien in het bezit van het kwaliteitslabel uitgereikt door de BVV aan Gespecialiseerde Voetverzorgers die voldoen aan het beroepscompetentieprofiel en de bijscholingsregel.

Voetverzorging
Voetverzorging

Een basis-voetverzorging bestaat uit :

  • Volledig voet- en nagelonderzoek
  • Ontsmetten van de voeten
  • Eventueel verwijderen van oude nagellak
  • Nagels reinigen door middel van de pedicurefrees (Deze frees werkt op basis van nattechniek en is daardoor volkomen pijnloos)
  • Nagels knippen en vijlen
  • Eelt verwijderen
  • Behandelen van ev. likdoorns, eeltpit,  ingegroeide nagel, mycosenagel, kloven
  • Afwerken van de nagels met de frees
  • Indien nodig aanbrengen van tamponnages of verbanden, anti-druk middelen zoals vilten of wandelwol.
  • Insmeren van de voeten met aangepaste voetcrème en korte massage

Nagelcorrectie / Nagelopbouw

Iedereen wil graag nette en verzorgde voeten hebben waarmee we onbezorgd in de open schoenen kunnen stappen, zeker in de zomermaanden. Door beschadigingen en eventuele schimmels aan de nagel kunnen de teennagels er onsierlijk uitzien. Deze methode werkt cosmetisch corrigerend en is tevens behandelend. Daarbij dient als aanvulling een anti-mycose spray dagelijks gebruikt te worden.
Prijs nagelopbouw: €15/nagel.

Spa-pedicure

Boek nu een ontspannende spa-pedicurebehandeling. U start eerst met een voetbadje met citroengras en groene thee, vervolgens een scrub, nadien een voetverzorging, aansluitend een masker, parrafinebad en een ontspannende voet-en onderbeen massage. U loopt gegarandeerd op wolkjes ! Ook zeer leuk te schenken als kadobon !

Extra tip: voor alle 60-plussers is er een mogelijkheid tot terugbetaling via uw ziekenfonds / mutualiteit. Informeer hierover zeker bij uw lokaal kantoor.

Sinds september 2012 ben ik docente Gespecialiseerde Voetverzorging bij Syntra Aalst.